NAUI Scuba Rescue Diver, een pittige cursus waarin je vooral leert hoe je met probleemsituaties tijdens het duiken moet omgaan en nog belangrijker "hoe je ze kunt voorkomen". Je leert hoe je moet handelen in noodgevallen. Het praktijk gedeelte bestaat onder meer uit reddingsoefeningen en een gesimuleerde noodsituatie zowel in het zwembad als in het buitenwater waar jij adequaat op gaat  reageren.

Details over deze opleiding:

(eLearnpakket voor deze opleiding is beschikbaar)

Het betreft hier een cursus die een must is voor iedere duiker die verantwoord omgaat met zijn eigen veiligheid en die van anderen. Je leert verbinden, bloedingen stoppen, duikongevallen afhandelen tot de ambulance en / of arts ter plaatse is. Ook leer je noodplannen maken. Je leert welke acties de beste zijn om te ondernemen en welke zoek patronen het best kunnen worden gebruikt om een slachtoffer te vinden en welke hulpmiddelen je hier voor kunt gebruiken. Verder leer je ook om te gaan met een zuurstofkoffer. Tijdens de cursus Scuba Rescue Diver komen de volgende vaardigheden aan bod: Herkennen van en omgang met stress en paniek. Voorkomen van problemen zowel voor als tijdens een duik. Het redden van een duiker op diepte. Assisteren en transport van een duiker aan de oppervlakte. Eerste hulp bij duikongelukken inclusief reanimatie.

Duur van de opleiding:
De gehele opleiding bestaat uit 5 theorie lessen, 4 uur zwembad oefeningen en 5 buitenduiken (waar en wanneer in overleg met de leerling). Daarnaast moet u rekenen op ongeveer 10 uur zelfstudie. De cursus zal binnen drie maanden na startdata moeten zijn afgerond. Indien dit niet het geval is zullen de eventuele meerkosten aan u worden doorberekend!

Kosten:
De kosten voor deze cursus: € 425,-  Deze prijs is inclusief e-learning, boek op pdf formaat en certificering.

Vereisten vooraf:
Leeftijd minimaal 15 jaar. Naui Open Water Scuba Diver brevet of daaraan gelijkgesteld. In het bezit zijn van diploma Eerste hulp en reanimatie (minimaal binnen 2 jaar voor aanvang opleiding behaald). Voor aanvang van de cursus Medisch goed gekeurd te zijn voor de duiksport door een duikerarts (NICDA).

Opgeven en betalen:
U kunt zich voor deze opleiding opgeven door ons te bellen of e-mailen. Laat bij geen gehoor een bericht achter dan bellen wij u terug. Na opgave ontvangt u per e-mail of per post een bevestiging met een factuur. Als de betaling binnen is sturen wij u direct het lesmateriaal (voor zelfstudie!) toe.

Vragen:
Als u verder nog vragen heeft neem dan gerust contact met ons op.